Megérkezett az ősz kedvence! Mennyei almáspite!
Ideje bekuckózni egy csésze teával és egy finom almáspitével! Biztosak vagyunk benne, hogy ezt a finomságot annyira megkedveled, hogy többször is el fogod készíteni!
Ezeket láttad már?
Mennyei almáspite
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 17 dkg puha vaj, 6 evőkanál jeges víz
A töltelékhez: 1,5 kg alma, 12 dkg cukor, 5 dkg barnacukor, 2 evőkanál liszt, 1 citrom leve és héja, 1 csipet szerecsendió, 1 evőkanál tej
Így készítsd el:
A tésztához keverd el a lisztet a cukorral és a sóval, gyúrd össze a jeges vízzel, a vajjal és tedd hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki, vágd cikkekre, és tedd citromos vízbe. A töltelékhez keverd össze a cukrot, a barnacukrot, a lisztet, a citromhéjat és a szerecsendiót. Az almát csepegtesd le, szórd meg a keverékkel, óvatosan forgasd össze.
Ezt olvastad már? Készítsd el ezeket a körtés nyalánkságokat a hétvégére
Ezután oszd a tésztát két egyenlő részre, az egyikkel bélelj ki egy piteformát, szurkáld meg villával, szórd rá a fűszeres almát, egyengesd el rajta. A maradék tésztát nyújtsd ki, vágd csíkokra és rácsozd derelyeszaggatóval az alma tetejére. Süsd 200 fokra előmelegített sütőben tíz percig, majd 180 fokra mérsékelt hőfokon további hatvan percet.