Mást nem is kell ma főznöd: 15 perces kukoricakrém-leves
A krémlevesek mindig is szuper fogásnak számítottak, hiszen számos feltéttel megspékelve annyira laktató, hogy nem is kell másodikat főzni mellé! Most a kukoricakrémleves receptjét mutatjuk meg nektek, de ezentúl minden héten lesz egy hasonló finomság az oldalunkon.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 1 családi kukorica konzerv, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4 dl tej, 3 dl víz és 1 dl tejszín, szerecsendió, só, bors
Elkészítés: A hagymát üvegesre pirítjuk, majd kukoricát turmixgépben adagonként összeturmixoljuk a tejjel és a vízzel és a hagymával. Amint kész, beleöntjük egy lábasba, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük és főzzük egy pár percig még.
Tálalási tipp: a tányér aljába tegyünk szeletelt/reszelt sajtot. Cipóból még finomabb és laktatóbb!