Marton Adrienn alakbarát zabpehely palacsinta-receptje erdei gyümölcs-mártással
Marton Adrienn ismét a ti szavazatotok alapján főzött Instagramon élőben, ezúttal egy alakbarát, rendkívül könnyű receptet osztott meg veleteket, amit ti is könnyedén el tudtok készíteni bármikor otthon csupán néhány alapanyagból.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 15 db, 10 cm átmérőjű palacsintához:
Palacsinta:
3 db érett banán
1,5dl mandulatej
150g finomszemű zabpehely
2 db tojás
Erdei gyümölcs mártás:
1 csomag erdei gyümölcs mix
5 dkg xilit vagy eritrit
1 kk vanília őrlemény
Elkészítés:
Palacsinta
Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük a mandulatejjel.
Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes banánpéppel, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet.
Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés zsiradékot, majd a masszát egy evőkanál segítségével helyezzük a serpenyőbe, süssük oldalanként 3-3 percig.
Erdei gyümölcs mártás
Egy lábasba öntjük a fagyasztott gyümölcsöt, rászórjuk a vanília őrleményt és elkeverjük.
Rákanalazzuk a xilitet és kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadnak és a leve kissé be nem sűrűsödik.
A palacsintákra csurgatva tálaljuk.
Tipp: Minél érettebb a banán, annál édesebb az íze. Így a palacsinta tészta is kellőképp édes lesz.