Mákosguba újragondolva - Komfortos ízek kilátástalan időkben
A klasszikus mákosgubát igen kevesen nem szeretik, nem véletlen, hiszen egy finom, laktató étel, olyan ami ezekben a kilátástalan időkben komfortot ad. Most egy kicsit gondold át, és így lepd meg vele a családodat vagy éppen magadat!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók nyolc személyre: 1 liter tej, 25 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 10 db kifli (szikkadt), 3 tojássárgája, vaj és zsemlemorzsa a formához
A tetejére: 1 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál mák
Így készítsd el
Forrald össze a tejet a mákkal, a cukorral, a citromhéjjal. Vágd a kifliket egy centis karikákra. Öntsd a kész keverék 2/3-át a kiflire, és várd meg, hogy beszívja. Hűtsd le a maradék a mákos tejet, keverd hozzá a tojássárgáját és öntsd ezt is a kiflire. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz ki egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát. Szórd meg az alját zsemlemorzsával, szedd bele a kiflis keveréket és süsd 25 percig a sütőben. Verj a tejszínből habot a porcukorral, kend a kihűlt tortára és végül szórd meg a mákkal.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
1 adag: 540 kcal