Levesre fel! Ezt a krémlevest imádni fogod!
Levesből sosem elég, pláne a hűvös szezonban! Ezen a héten végtelenül egyszerű, de annál tartalmasabb, krémleves recepteket mutatunk. Íme az első!
Ezeket láttad már?
Zellerkrémleves
Hozzávalók: 3 fej kisebb zeller, 1 póréhagyma, 2 krumpli, 10 deka vaj, só, bors, szerecsendió, 2 deci főzőtejszín
Így készítsd el:
Mosd meg a zöldségeket, vágd karikára a hagymát, majd dobd egy edénybe a vajjal. Kezdd el dinsztelni, amikor már majdnem kész, dobd rá a megtisztított, apróra vágott zellert és krumplikat is. Pirítsd pár percet, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózd, borsozd, adj hozzá ízlés szerint szerecsendiót is, majd tedd rá a fedőt. Főzd addig, míg megfőnek a zöldségek. Ezután vedd le a tűzről, és turmixold össze egy botmixer segítségével, ha túl sűrűnek találod, bátran adj hozzá egy kis vizet. Végül tedd vissza a tűzre, add hozzá a tejszínt, majd hagyd, hogy összeforrjon.