Lepd meg magad nőnapra ezzel az isteni desszerttel
Mostantól ez a mennyei finomság lesz az kedvenc desszerted.
Ezeket láttad már?
Csokis-gesztenyés szelet
Hozzávalók kb. 20 szelethez: 20 dkg főtt egész gesztenye, 15 dkg összevagdalt mandula, 20 dkg gesztenyemassza, 3 evőkanál kakaópor, 20 dkg porcukor A mázhoz: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé (facsart)
Így készítsd
Vágd az egész gesztenyéket és a mandulát apró darabokra. Keverd össze egy tálban a kétféle gesztenyét, a mandulát, a kakaót és a porcukrot, és alaposan dolgozd össze. Bélelj ki egy 20x30-as tepsit frissen tartó fóliával, kanalazd bele a masszát és alaposan nyomkodd le. Ha kell, használj egy poharat, hogy mindenhol jól belenyomódjon a tepsibe. Ezután hagyd állni hűtőben 1-2 órát. A mázhoz gépi habverő segítségével verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd adagold hozzá a porcukrot és végül a citromlevet. Oszlasd el a kissé megdermedt csokis masszán egyenletesen a mázat, hogy mindenhol szépen befedje. Végül pihentesd a hűtőben 2-3 órát, majd szeleteld fel.