Tedd különlegessé az újévi lencsesalátát ezzel a három hozzávalóval
Hihetetlenül gazdag rostokban, valamint A-, B1-, B6- és E-vitaminban, és ha ez nem lenne elég, a hiedelem szerint a lencse még szerencsét is hoz, szóval kizárt, hogy hiányozzon a szilveszteri menüről. Mutatunk egy különleges receptet, ha már unod a klasszikus ízeket.
Ezeket láttad már?
Ez a lencsesaláta tökéletes alternatíva azoknak, akik új évkor egy kis húsmentes, de ugyanakkor különleges fogásra vágynak. A cékla, az édesburgonya és az avokádó remek választás a lencséhez. Ha szeretnéd, dobd fel egy kis fetasajttal is, nem fogja elrontani az ízét. Tálald fokhagymás pirítóssal, pazar ízélményben lesz részed.
Elképesztően finom lencsesaláta:
Hozzávalók
- 20 dkg édesburgonya
- 20 dkg cékla
- 20 dkg lencse
- 1 avokádó
- só
- bors
- olívaolaj
- fél citrom leve
- friss saláta
Így készítsd el
Áztasd be a lencsét egy órára, főzd meg sós vízben, majd hagyd kihűlni. Hámozd meg a céklát és az édesburgonyát, vágd apró kockára. Főzd puhára forrásban lévő vízben. Ha kész, tedd egy tálcára, várd meg, hogy jól kihűljön. Pucold meg az avokádót, vágd apróra. Halmozd a salátát egy tálba, rakd rá a burgonyát, a céklát, a lencsét és az avokádót, sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, facsard rá a citromlevet. Keverd jól össze, rakd félórára a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.