Legyen édes az ünnep! Minden advent vasárnapra egy finom süti
Ez a hétvége rendkívül különleges, hiszen most vasárnap kell meggyújtanod az első adventi gyertyát. Ha beszerezted a legszebb koszorút az asztalra, ne felejts el egy kis finomságról is gondoskodni.
Ezeket láttad már?
Minden advent vasárnapra kedveskedünk nektek egy szuperkönnyű finomsággal, amit ha elkészítesz otthon, garantáltan mindenki kis karácsonyi angyalként fog tekinteni rád.
Karamelles krémes
Hozzávalók (kb. 30 szelethez) a tésztához: 30 dkg finomliszt, 15 dkg cukor
fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg vaj, 1 tojás,1 dl tej. A karamellhez: 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, fél dl tej, 3 dkg vaj, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 csipet só. A krémhez: 5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor. A tetejére: mogyoró, grillázs, csokoládé
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Keverd össze a tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót, majd morzsold hozzá a vajat. Add hozzá a tojást és a tejet, gyúrd össze, majd oszd négy egyenlő részre. Nyújtsd ki a lisztezett sütőpapíron a tésztacipókat fél cm vékonyan egy 20 x 24 cm-es lappá, majd tedd a sütőpapírral együtt a tepsi hátlapjára, és süsd meg az előmelegített sütőben, egymás után 180°C-on a lapokat. Még melegen húzd le a tésztákról a sütőpapírt. Ezután kezdd el a karamellhez, a cukrot karamellizálni egy vastag falú lábasban, majd add hozzá a forró tejszínt és tejet. Főzd, amíg besűrűsödik. Ha kész, húzd féle, keverd bele a vajat, a vaníliát, egy csipet sót, és hagyd kihűlni. Főzd meg a krémhez a tejjel a pudingport, majd add hozzá a kissé lehűlt karamellt. Kend meg az így készült krémmel a lapokat és a süti tetejét. Végül szórd meg mogyoróval, csokidarabokkal vagy grillázzsal is. Végül tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy a lapok megpuhuljanak.