Ettől a 2 hozzávalótól sokkal finomabb lesz a palacsinta
Mindegy, hogy sós vagy édes változatban fogyasztod, a palacsintának nincs párja a világon. Mi most egy amerikai változattal rukkoltunk neked elő, bátran kísérletezz vele. Ha fokozni akarod az élvezeteket, csurgasd le mézzel és vajjal, te magad is meg fogsz lepődni a végeredményen. Lepd meg a barátnőidet is a saját kreációddal, imádni fogják ők is.
Ezeket láttad már?
Amerikai palacsinta
Hozzávalók
- 25 deka liszt
- 2 tojás
- 2 deci tej
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- áfonya, méz, vaj a tetejére
Így készítsd el
A palacsintatésztát előre is elkészítheted, dobd össze a tésztát előző este, sütés előtt csak kapd ki a hűtőből. Keverd a száraz alapanyagokat egy tálba. Add hozzá a tojást, az olajat, mehet hozzá a méz, olvasztva a vaj. Dolgozd jól össze a tésztát, ha frissen készíted, tedd a hűtőbe félórára, hogy picit megpihenjen a tészta. Hevíts fel egy serpenyőt egy kis olajon, egy evőkanál segítségével formálj palacsintákat a serpenyőbe. Süsd addig minden oldalát, míg aranybarna nem lesz. Ha kész, halmozd egymásra a palacsintákat, rakj a tetejére egy kis vajat, csurgass rá mézet, szórd meg áfonyával. Ha szeretnéd fokozni a kísérletezést, kend meg a palacsintákat nutellával, banánkarikákkal, szórhatsz rá magvakat, kókuszreszeléket is. Az igazi ínyencek és ráérősebbek megspékelhetik egy kis házi karamellával a végeredményt. Olvassz fel 20 deka cukrot, szórd meg két csipet sóval. Miután felolvadt a cukor és szép aranybarna lett, adj hozzá két deci főzőtejszínt, főzd amíg be nem sűrűsödik. Csorgasd rá a palacsintára a házi karamellát. A megmaradt mennyiséget tedd félre, később is felhasználhatod más sütikhez. A fehér lisztet helyettesítheted teljes kiőrlésű vagy zabliszttel, bármelyik verziót választod, nem fogsz csalódni. Biztosak vagyunk benne, hogy a szerelmed is imádni fogja, dobd össze neki Valentin-napra!