Léböjtkúrára készülsz? A Superjuice levek megálmodója mennyei italokat ajánl hozzá
Ezeket láttad már?
Gyömbér shot kurkumával agavé sziruppal
Hozzávalók 45 milihez: 10 deka gyömbér, 10 gramm kurkuma gyökér, 1 mokkáskanálnyi agavé szirup
Így készítsd el
Mosd meg a gyömbért és a kurkumát, óvatosan hámozd meg, majd a sajtreszelőn reszeld le, tedd a szűrőbe és egy evőkanál segítségével nyomkodd ki belőle a levet. A kapott gyömbér-kurkuma dzsúzhoz adj egy mokkáskanálnyi agavét, és kész is a reggeli shot, mely beindítja az emésztést, felpörget, és még a torokfájást is enyhíti.
Szükséges konyhai eszközök:
- sajtreszelő
- sűrű szövésű szűrő
- egy evőkanál és egy mokkás kanál
- egy nagyobb mélytányér vagy fémtál a reszeléshez
- egy pohár, amiben a shotot tálalod
Grépfrút-narancs dzsúsz cayenne borssal bolondítva
Hozzávalók 2,5 decihez: 45 deka piros grépfrút, 30 deka narancs 1 késhegynyi cayenne bors
Így készítsd el
Mosd meg alaposan a narancsot és grépfrútot, vágd félbe, majd a citruspréssel préseld ki a levüket, öntsd egybe, és fűszerezd egy csipetnyi Cayenne-borssal. Ha édesebben szereted, akkor egy teáskanál mézet, agavé-, rizs- vagy datolyaszirupot adhatsz hozzá.
Szükséges konyhai eszközök:
- egy kézi vagy karos citrusprés
Narancs - alma dzsúsz homoktövissel
Hozzávalók 2,5 decihez: 30 deka alma, 30 deka narancs, egy evőkanálnyi fagyasztott homoktövis bogyó
Így készítsd el
Mosd meg a hozzávalókat alaposan. Hámozd meg a narancsot és az almával együtt darabold fel. Egy gyümölcsprés segítségével először nyerd ki a narancs levét, majd ebbe a dzsúzba engedd bele az alma - homoktövis keverék levét (egy darab alma után egy pár szem homoktövist, majd újra ugyanez, amíg el nem fogynak a hozzávalók), így szép színű levet kapsz. A művelet megoldható kézi facsaróval is, melynek segítségével az almát lereszeled és szűrőn keresztül átnyomod. Ha a homoktövis bogyó felenged, fokhagymanyomóval préselheted.
Szükséges konyhai eszközök:
- egy gyümölcscentrifuga vagy kézi facsaró és fokhagymanyomó
"Greenjuice"a lá superjuice
Hozzávalók 2,5 decihez: 25-30 deka alma, 10 deka spenót, 15 deka kígyóuborka, fél citrom, 2 deka gyömbér
Így készítsd el
Alapos mosás után - amennyiben a gép típusa megköveteli - aprítsd az összetevőket, és vegyesen egymás után dobálva egy kis almakockát, spenótlevelet, gyömbért uborkát nyerd ki a géppel a levet. Három-négy levél bazsalikom hozzáadásával még selymesebbé teheted a dzsúsz ízét.
Szükséges konyhai eszközök:
- egy gyümölcscentrifuga, slow juicer vagy Norwalk juicer
Glamour-tipp: Ha nem akarsz bajlódni a bonyolultabb italok elkészítésével, rendeld haza a kúrádhoz szükséges leveket a superjuice.hu oldalról!
A receptek korábban a 2019. novemberi GLAMOUR magazinban jelentek meg.
Fotók: Bolega Niki