Laktózmentes halas fogás, ahogy Dukai Regina készíti
A július-augusztusi címlapsztárunk korábban egy mennyei laktózmentes menüt osztott meg a GLAMOUR olvasóival. Ha laktózérzékeny vagy, különösen jól jönnek Regina receptjei. Ezúttal egy mennyei lazacos fogást ajánl. Készítsd el te is.
Ezeket láttad már?
Lazacsteak, brokkoli ropogóssal, sült céklával, kápia paprika mártással
Hozzávalók a brokkoliropogóshoz: 0,5 kiló brokkoli, 4 db salott hagyma, 25 deka zabpehely, 4 db tojás, 4 evőkanál szójatej, 1 evőkanál kókuszolaj, ízlés szerint só, bors, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
A kápia paprika mártáshoz: 0,5 liter zöldség alaplé, 6-8 kápia paprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj.
A sült céklához: 0,6 kiló cékla, 2-3 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só
A lazacsteakhez: 80 deka lazac, ízlés szerint só, bors, 3 kanál olívaolaj
Így készítsd el
Kezdő lépésként főzd meg a brokkolit sós vízben, törd össze, add hozzá a lesütött salotta hagymát, a zabpelyhet, a tojást, a szójatejet, petrezselyem zöldet. Sózd, borsozd, keverd össze, és hagyd állni negyed órát, hogy a zabpehely megdagadjon. Ha letelt az idő, formálj kis pogácsákat a masszából, majd süsd őket szép barnára egy kevés kókuszolajban. Közben tegyél alufóliába egy pici olívaolajat és sót, tedd bele a céklát, és süsd harminc percig 170 fokos sütőben. Amikor elkészült, pucold meg, közben tedd be a kápia paprikát is sülni, majd ha ez is megsült távolítsd el a hártyáját. Süsd le a fokhagymát és a vöröshagymát, add a paprikához, sózd, borsozd, adj hozzá olivaolajat, és turmixold le egy botmixer segítségével. A lazacfilét sózd, borsozd, és süsd meg meleg serpenyőben egy kis olívaolajon mindkét felét kb. 3-4 percig.
A recept eredetileg 2016-ban az októberi GLAMOUR magazinban jelent meg.