Különleges csemege: répás-diós tekercs szőlővel
Valljuk be, hogy hétvégén azért csak ránk tör, hogy szívesen ennénk valami nem túl nehéz édességet. Persze jó volna, ha nem kellene sokat vesződni vele. A most mutatott tekercs receptje pofonegyszerűen elkészíthető, és a sajtkrémes tölteléknek köszönhetően nem is olyan megterhelő édesség, aminek a répa és a dió különleges ízt ad.
Ezeket láttad már?
Répás-diós rolád
Hozzávalók a tésztához: 3 db tojás, 6 dkg barnacukor, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál forró tej, 10 dkg liszt, 5 dkg répa reszelt répa
A töltelékhez: 25 dkg sajtkrém, 2 evőkanál barnacukor, 1 teáskanál fahéj, 20 dkg szőlő
Így készítsd el:
Keverd össze a tojássárgáját, a barnacukorral, mézeskalács fűszerkeverékkel, fahéjjal, add hozzá a tejet, dolgozd össze, majd tedd bele a lisztet és a répát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, forgasd óvatosan bele a krémbe. Szórj meg liszttel egy sütőpapírral kibélelt tepsit, és oszlasd el egyenletesen rajta a tésztát. Süsd 180 fokon előmelegített sütőben. Ha kész helyezd egy konyharuhára, óvatosan tekered fel. A töltelékhez keverd össze az alapanyagokat, kend meg kihűlt tésztát, tekerd fel és már szeletelheted is.