Különleges alpesi íz a vasárnapi asztalra: Alpesi tarja grill zöldségekkel
Laktató, különleges és gyorsan elkészül. Ha finomat szeretnél enni, mindenképp próbáld ki!
Ezeket láttad már?
Alpesi tarja grill zöldséggel
Hozzávalók négy személyre:
4 nagyobb szelet tarja
6 közepes burgonya
3 evőkanál liszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
A tetejére:
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
A körethez:
1 db cukkini
1 db padlizsán
Így készítsd el
Klopfold ki a húst. Pucold meg a krumplit, reszeld le almareszelővel és sózd meg. Nyomkodd ki miután levet eresztett, add hozzá a lisztet, a tojást és az áttört fokhagymát. Jól dolgozd össze, majd forgasd bele a hússzeleteket. Süsd forró olajban pirosra, szedd ki és csepegtesd le, ha szeretnéd tehetsz a tetejére tejfölt és reszelt sajtot. A cukkinit mosd meg, a padlizsánt hámozd meg és vágd mindkettőt két centis karikákra. Hevíts egy serpenyőben olajat, pirítsd meg a zöldségek mindkét oldalát, végül ízesítsd kedved szerint.