Extra krémes zabkása az energikus reggelekhez
Dőlj hátra és kapcsolj ki végre! Szinte biztos, hogy jól indul a hétvégéd, ha ezzel a zabkása finomsággal indítod a reggeleket, nem beszélve jótékony hatásairól. Könnyen beilleszthető a diétádba, feltölt energiával, miközben egyenletesen tartja a vércukorszintet. Ha ránk hallgatsz, mindenképp próbáld ki tejjel vagy valamilyen alternatív növényi itallal, így lesz még lágyabb és krémesebb.
Ezeket láttad már?
Zabkása gyümölcsökkel
Hozzávalók: 3 evőkanál zabkása, 1,5 deci kókusztej, 1 teáskanál méz, 2 teáskanál cukor vagy eritrit, 1 banán, 1 marék áfonya, pár szem mandula vagy kesudió
Így készítsd el
Tedd a tejet egy lábasba, rakd bele a zabkását és hagyd állni legalább 15 percet. Miután letelt az idő, főzd addig, míg krémes állagú nem lesz. Hagyd kihűlni, időnként kevergesd meg, közben mosd meg az áfonyát, hámozd és karikázd fel a banánt. Vágd apróra a mandulát vagy a kesudiót is és egyszerűen halmozd a kihűlt kására. Ezt a reggeli finomságot bármilyen gyümölccsel feldobhatod, kísérletezz kedvedre. Ha igazán fokozni akarod a kulináris élvezeteket, extraként szórd meg holland kakaóporral, vagy apríts rá egy kis étcsokit is a gyümölcsök mellé.