Krémes epres süti cukor nélkül
Beköszöntött az eperszezon, és most kell kiélvezni, hogy már nem csupán aranyárban lehet kapni a gyümölcsöt. Ha szereted, akkor amíg lehet friss hazai epret kapni kísérletezz különféle receptekkel.
Ezeket láttad már?
Mi most mutatunk egy olyat sütireceptet, ami nem igényel különösebb rutint, könnyen el lehet készíteni, és nem tartalmaz cukrot sem, cserébe elképesztően krémes.
Cukormentes, krémes epres süti
Hozzávalók kb. húsz szelethez a tésztához: 8 tojás, 25 dkg mascarpone, 1 mérőkanál fehérjepor (ez fitneszboltokban könnyen beszerezhető), 1 teáskanál vanília kivonat, 6 evőkanál édesítőszer vagy eritrit A krémhez: 3 dl tejszín, 4 evőkanál édesítőszer vagy eritrit, 1 teáskanál vanília kivonat A tetejére: 25 dkg eper, 1 evőkanál édesítőszer vagy eritrit
Így készítsd el:
Mosd meg a süti tetejére az epret, szeleteld fel, szórd meg kevés édesítővel, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd ki a mascarponét vagy a krémsajtot a tojások sárgájával, a fehérjeporral, a vaníliával, az édesítővel és a csipet sóval. Óvatosan keverd össze a tojáshabbal, hogy az ne törjön össze. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe (28X25cm) és süsd harminc percig. Miután aranybarna lett, vedd ki a sütőből és hagyd jól kihűlni, majd vágd két lapra. Verd fel a krémhez a tejszínt az édesítővel, a vaníliával, kend a felét a tészta alsó lapjára. Borítsd rá a tetejét, kend rá a maradék krémet, úgy, hogy az oldalára is jusson. Ha megvagy, díszítsd eperszeletekkel.