Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit

2018. szeptember 24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A limitált számú "művészi édességhez" a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry – kizárólag a Gerbeaud számára készített - csokoládéja szolgálja az alapanyagot. A három különböző csomagoláson pedig Kiss Tibor zenész-festőművész, Réti Kristóf, az Autistic Arts Alapítvány művészeti foglalkozásain alkotó autista művész valamint Áron Eszter, az Áeron márka alapítója és tervezője egy-egy műve szerepel.

csokoládé
Fotó: Shutterstock

Csoki, kortárs művészekkel

Egy 160 évvel ezelőtti tradíciót elevenített fel a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy megújítója, a Gerbeaud. Több mint másfél évszázada ugyanis Gerbeaud Emil a kor ünnepelt művészeivel terveztette a különböző termékek csomagolását. A 160 éves jubileum alkalmából ezt a hagyományt élesztették újra, s kértek fel kortárs művészeket a jeles év alkalmából megálmodott csokoládé csomagolásának megtervezésére. "A művészek kiválasztásánál fontosnak éreztük, hogy a fiatalabb korosztályhoz is tudjunk szólni. Emiatt kértük fel Kiss Tibit, a Quimby frontemberét, Áron Esztert, az Áeron márka alapítóját valamint az Autistic Art Alapítvány egyik védencét, Réti Kristófot" – mesélte Niszkács Anna, a Gerbeaud társ-ügyvezetője. "Úgy éreztük, hogy rengeteg közös van a művészeinkben és a Gerbeaud márkában. MI az ízek kavalkádjával, azok harmóniájával teremtünk kapcsolatot a vendégeinkkel, alkotóink pedig sokszínű művészetükön keresztül kommunikálnak saját közönségükkel. Így találkozik a tradíció és az innováció az ünnepi csokoládé csomagolásán, tükrözve a Gerbeaud világát és filozófiáját. Úgy vélem, hogy mindhárom alkotás vizuálisan jeleníti meg azt, amit mi az ízekkel szeretnénk elmondani" – tette hozzá.

Gerbeaud
Fotó: Shutterstock

Pofonegyszerű szőlős finomság vacsi utánra

Pofonegyszerű szőlős finomság vacsi utánra

Tradíció és innováció

A művészi csomagolásban megálmodott – limitált - saját "Gerbeaud csokoládé" mellett a cukrászda, az évfordulót ünnepelve, olyan tradicionális süteményeket, régi, nagy kedvenceket vett újra az szezonális ajánlatába, melyeket a vendégek is régóta szerettek volna újra kóstolni. A Gerbeaud azonban - hűen filozófiájához – a hagyományos sütemények mellett elkészítette mindegyik "2018-as" változatát, így a hagyományos lúdláb torta, diplomata puding, konyakmeggydesszert vagy éclair fánk mellett mindegyik "újraálmodott" változatát is megízlelhetjük a Gerbeaudban. "Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból és kézműves jelleggel dolgozunk és törekszünk arra, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük, a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően" – magyarázta Niszkács Anna.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ezt nehéz elhinni: brutálisan erős páros esett ki a Dancing with the Stars ötödik adásában, ilyen csavarra nem számítottunk

Ezt nehéz elhinni: brutálisan erős páros esett ki a Dancing with the Stars ötödik adásában, ilyen csavarra nem számítottunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Holisztikus egészségmegőrzés? - Igen! A testi-lelki egyensúly helyreállítására a legjobb megoldás (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)