Koronázd meg a hétvégédet! Dobd fel a napodat egy finom málnás sütivel!
Nincs is jobb a vasárnap délután, frissen elkészített desszertnél! Mutatjuk az aktuális kedvencünket!
Ezeket láttad már?
Málnás-jaffa kekszes szelet
Hozzávalók kb. 8 szelethez:
Az alaphoz: 30 dkg darált keksz, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 10 dkg margarin vagy vaj, 2 dl narancslé
A krémhez: 1 liter tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál keményítő, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin vagy vaj, 2 doboz jaffa keksz,30 dkg málna
A tetejére: tejszín, csokiforgács
Így készítsd el
Főzd meg a krémhez tejben a pudingokat a keményítővel és a cukorral, majd add hozzá a margarint. Mikor kihűlt, keverd habosra.
Gyúrd össze az alaphoz kézzel a hozzávalókat, adj hozzá annyi narancslét, hogy nyújtható masszát kapj. A tésztát nyomkodd bele egy 20 cm átmérőjű tortaformába, kend meg kevés krémmel, majd rakosgasd rá a kekszet a csokis felével lefelé.
A málnát öblítsd le, alaposan csepegtesd le, és szórd a kekszre. Kend rá a maradék krémet, és tedd egy órára a hűtőbe. Díszítsd tejszínnel és csokiforgáccsal.