Könnyű és isteni finom: Csilis-pestós sültcsirke mentás joghurttal
Most, hogy otthon ücsörgünk mindannyiunkból előjött a kis kukta, úgyhogy íme egy remek recept, amit azok is el tudnak könnyedén készíteni, akik nem annyira jártasak a konyha fortélyaiban. A receptet Havas Dóra ajánlja nektek szeretettel.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók négy személyre
A chili pestóhoz: 15 deka olajban eltett szárított paradicsom, 1 csilipaprika, 15 deka fenyőmag, 2 kisebb gerezd fokhagyma, 1 kis csomó petrezselyem, fél deci extra szűz olívaolaj, 15 gramm reszelt parmezán
A sült csirkéhez: 1 egész csirke szétbontva, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál só, 2 teáskanál frissen őrölt bors, 1 deci víz
A mentás joghurthoz: 4 deci görög (vagy lecsepegtetett) joghurt, 1 nagy marék friss menta, 1 evőkanál chili pesto
Így készítsd el
Tedd a pestóhoz a hozzávalókat egy késes robotgépbe, és aprítsd krémesre. Sózd és borsozd meg a csirke egészben hagyott bőrös mellét, a combokat és a szárnyakat, majd kend be a pesto kétharmadával. Ha megvagy, tedd egy tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, önts alá vizet és takard le fóliával. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben ötven percig, majd vedd le a fóliát, és kend a csirkére a maradék pestót és süsd további harminc percig, amíg szép pirosra, kívül ropogósra sül. Közben a joghurtot keverd össze a finomra aprított mentával és egy kevés csili-pestóval. Nem kell simára keverni, akkor szép, ha a pestó csak márványos mintát rajzol a joghurtba.
Ha kész, kínáld a sült csirkét a mentás joghurttal. Adhatsz mellé kevert zöld salátát, néhány szelet kovászos kenyeret vagy tésztasalátát.
GLAMOUR-tipp: Ha marad a csirkéből és szeretnéd az ételt variálni, forgasd össze a maradék sült csirkét bármilyen salátával, és máris tartalmas, de ugyanakkor könnyű vacsorát kapsz. A pestót pedig salátaöntetek készítéséhez is használhatod.
Ez a cikk eredetileg 2017-ben jelent meg a GLAMOUR magazinban.