Kihagyhatatlan halas fogás, amit mindenképp ki kell próbálnod
Mutasd meg a szerelmednek, hogy egy igazi konyhatündér veszett el benned. A halas fogások nem csak egészségesek, hanem rendkívüli ízélményt adnak. Próbáld ki minél többféle halfélével! Neked melyik a kedvenced?
Ezeket láttad már?
Tengeri hal, fűszeres krumplival, hollandi mártással
Hozzávalók: 50 deka tengeri halfilé, fél kiló burgonya, só, bors, citrom, olívaolaj. A hollandi mártáshoz: 10 deka vaj, 3 tojás, só, bors, fél citrom leve
Így készítsd el
Tisztítsd meg a halat, vágd darabokra. Sózd, borsozd, jól locsold meg citrommal. Hagyd addig állni, míg meghámozod a krumplit. Tedd olajjal kikent tepsire, fűszerezd és süsd 180 fokon ropogósra. Míg sül a burgonya, készítsd el a halat és a hollandi mártást. Utóbbihoz olvaszd meg a vajat, picit hűtsd le. Adj a tojássárgákhoz egy kis vizet, majd verd habosra. Egy kisebb lábasban melegíts vizet, majd tedd fölé a tojásos edényt és három négy percig keverd folyamatosan. Ezután vedd le a tűzről és add hozzá az olvasztott vajat, majd fűszerezed. A hal elkészítéséhez hevíts jó forróra egy serpenyőt és pár csepp olaj hozzáadása utána, tedd rá a halat. Pár perc alatt minden oldala ropogósra sül, és fantasztikusan omlós lesz.