Két kedvenced egyben: Makarónipizza
Mindig gondolkodunk azon, hogy miként lehetne a kedvenceinket közös nevezőre hozni, számos ötletünk van a somlói-palacsintától, a nutellás túrógombócig. Persze, ezeknek a többségét naná, hogy voltak akik már meg is csinálták. A makarónipizza is egy ilyen "mashup", és ami igazán figyelemreméltóvá teszi, az mindenképpen az, hogy tényleg meg lehet csinálni, és egyszerűen jó. Ja, és még csak nem is nehéz.
Ezeket láttad már?
Makarónipizza
Hozzávalók négy személyre: 25 dkg hosszú szálú makaróni tészta, 1 tojás, 1 dl tejszín, 10 dkg brokkoli, fél piros húsú paprika, 1 paradicsom, 15 dkg kolbász, 3 dl paradicsomszósz, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál morzsolt oregánó, olaj a formához
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Főzd ki a tésztát a csomagoláson előírt idő alatt egyhén sós vízben, majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel és hagyd kicsit száradni. Verd fel a tojást a tejszínnel, sózd, borsozd és egyenletesen oszlasd el a tésztán. Süsd a sütőben 12-14 percig, vedd ki, hagyd kihűlni, közben melegítsd a sütőt 200 fokra. Szedd a brokkolit rózsákra, főzd meg lobogó, sós vízben három percig, majd csepegtesd le. Aprítsd fel a paprikát, a paradicsomot és a húst, a kolbászt pedig vékonyan karikázd fel.
Tedd a tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a fele sajttal és az oregánóval. Tedd rá a zöldségeket és a kolbászt, a maradék sajtot és süsd a sütőben még további 15 percig. Tálalás előtt locsold meg kevés olívaolajjal és szórd meg rukkolával.