Készítsd el ezeket a körtés nyalánkságokat a hétvégére
Most, hogy beindul a körteszezon, ne felejtsd el elkészíteni az alábbi desszerteket!
Ezeket láttad már?
Körtés csokoládés kuglóf
Hozzávalók: 150 gramm tejcsokoládé, 100 gramm vaj, 120 gramm cukor, 2 tojás, 125 gramm tejföl, 1 csomag sütőpor, 125 gramm liszt, 1 csipet só, 3 db kemény körte (hámozva és apróra vágva)
Így készítsd el:
Olvaszd fel a csokoládét, majd amikor felolvadt add hozzá a feldarabolt vajat és keverd addig, amíg teljesen felolvad. Ezután tedd hideg helyre, hagyd, hogy kihűljön. A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval. A tojásokat a cukorral keverd krémesre, majd add hozzá a kihűlt csokoládét, tedd bele a tejfölt és keverd addig, amíg szép sima tésztát nem kapsz. A körtéket mosd meg, hámozd le, darabold fel, és forgasd a tésztába. A kuglófsütőt vajazd, majd lisztezd ki és süsd kb. 35 perc alatt készre. Hagyd egy-két percet pihenni, majd fordítsd ki a formából.
Hozzávalók: 8 db körte a karamellhez: 8 dkg cukor a csokoládéöntethez: 1 db tojássárgája, 2,5 dl tej, 4 dkg cukor, 4 dkg liszt, 3 dkg kakaópor
Így készítsd el:
Keverd ki apránként a tojássárgáját, a 4 dkg cukrot, a lisztet és a tejet. Főzd kis lángon, kevergetve, majd vegyítsd kakaóval és hagyd kihűlni. A hámozott körtéket öntsd fel vízzel és főzd tíz percet. Csepegtesd le és pakold sütőedénybe, aztán süsd húsz percet, közepes hőfokon. Karamellizálj közben 8 dkg cukrot pár csepp vízzel, vond be a megsült körtéket és tálald.