Készítsd el álmaid túrós-barackos pitéjét!
Egy kis finomsággal szeretnéd meglepni a családod ezen a hétvégén? Van egy ötletünk!
Ezeket láttad már?
Túrós-barackos pite
Hozzávalók kb. 15 szelethez: 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 8 szem őszibarack (konzerv is lehet)
50 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 1 tojás + 1 tojás a kenéshez
Így készítsd el
A sütőport és a lisztet keverd össze, morzsold el a vajjal, 10 dkg cukorral és a tojássárgájával. Ezután gyúrd össze, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe. A barackokat mosd meg, magozd ki, a húsukat vágd kockára. A túrót, a tejfölt, a tojást, a maradék 5 dkg cukrot keverd össze, és a barackot is óvatosan forgasd bele. A tésztát vágd két egyforma adagra, nyújtsd ki kb. fél cm vékonyra, hogy akkora legyen, mint a formád alja. Tedd a formába, villával szurkáld meg, simítsd rá a túrós keveréket, majd tedd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Kend meg a tésztát a felvert tojással, szurkáld meg és süsd meg, kb. 30 perc alatt. Csak akkor szeleteld fel, ha kihűlt.