Készítsd el a nagyik bombabiztos édességét: íme a csörögefánk receptje!
Készítsd el a nagyik bombabiztos édességét! A csörögefánk igazi klasszikus, ami segít picit visszarepülni az időben, ugyanakkor egy kis kreativitással újra is gondolhatod. Próbáld ki!
Ezeket láttad már?
Csörögefánk
Hozzávalók: 30 deka liszt, 5 deka vaj, 3 tojás, 1 csipet só, 5 deka cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 deci tejföl, olaj
Így készítsd el:
Rakj minden száraz hozzávalót egy tálba, keverd össze, majd morzsold el benne a vajat. Ha kész, add hozzá a tojásokat és a tejfölt, majd gyúrj belőle egy könnyű tésztát. Helyezd a tésztagombócot egy kilisztezett deszkára és nyújtsd ki fél centi vastagságúra, majd formálj belőle rombuszokat és mindegyik közepébe csinálj egy vágást. A vágáson keresztül húzd át a tészta egyik sarkát, végezd el ezt a műveletet az összessel és végül süsd ki bő olajban. Tálald porcukorral, lekvárral, vagy bármilyen édes öntettel, amihez éppen kedved van.