Készítsd el a legfinomabb nassolnivalókat!
Ha néhány egészséges, energiadús falatra vágysz, akár te magad is elkészíthetsz egy-két finomságot a Food Network ajánlásával. Remekül pótolják az elhasznált energiát és persze nagyon finomak.
Ezeket láttad már?
Tökmagos energiabomba muffin
Hozzávalók: 185 gramm liszt, 60 gramm teljes kiőrlésű liszt, 2,5 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál fekete bors, 275 ml tej, 70 gramm joghurt
75 gramm olvasztott vaj, 50 gramm érett cheddar sajt lereszelve + még egy kevés a muffinok tetejére, 3 evőkanál friss bazsalikom felvagdosva, 8 db szárított paradicsom félbevágva, 25 gramm tökmag
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd helyezd a papírformákat egy muffinsütő formába. Keverd össze a száraz összetevőket, add hozzá a többi hozzávalót a szárított paradicsom és a tökmagok kivételével és kevergesd addig, míg a tészta összeáll. Ezután adagolj a masszából a formákba, nyomkodj minden formába 2-2 fél szárított paradicsomot, a tetejét pedig szórd meg reszelt sajttal és tökmaggal. Süsd a muffinokat 25-30 percig vagy addig, amíg teljesen átsülnek.
Cseresznyés-csokoládés-mandulás energiaszeletek
Hozzávalók: 115 gramm hagyományos zabpehely, 40 gramm hámozott és szeletelt mandula, 2 evőkanál szezámmag, 35 gramm nem édesített puffasztott gabonaféle, 160 gramm szárított cseresznye, 80 gramm szárított sárgabarack, felvagdosva, 50 gramm jó minőségű étcsokoládé, durvára felaprítva, 100 gramm mogyoróvaj, 80 gramm nádcukor, 125 gramm méz, fél teáskanál vaníliakivonat, nagyobb csipet tengeri só pehely
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és olajozz ki egy 20x20 centiméteres négyzet alakú tepsit. Keverd össze a zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot. A keveréket helyezd egy tepsibe és süsd 5-8 percig, míg enyhén megpörkölődik. A tepsit félidőben rázogasd meg, hogy egyenletesen piruljon. Ezután hagyd a zabkeveréket kicsit hűlni. Közben egy nagy edényben keverd össze a puffasztott gabonát, a szárított cseresznyét, a szárított sárgabarackot és az étcsokoládét. Szórd bele a zabpehely-keveréket és az egészet alaposan dolgozd össze. Egy kis lábosba öntsd össze a mogyoróvajat, a cukrot, a mézet, a vaníliakivonatot és a sót. Főzd közepes hőmérsékleten, míg a keverék bugyogni kezd, és a nádcukor elolvad. Erre körülbelül három-négy perc múlva kerül sor. A folyadékot hagyd öt percig hűlni, majd öntsd a száraz összetevőkre, és egy spatulával keverd össze. A keveréket rakd át az előkészített tepsibe. Önts a kezedre kevés olajat és nyomkodd a keveréket határozott mozdulatokkal a tepsibe, hogy egyenletes réteget alkosson. Addig hűtsd, míg megszilárdul, ehhez körülbelül harminc percre lesz szükség.