Készítsd el a legfinomabb eperkrémlevest!
Most, hogy itt az eperszezon nem lehet kihagyni, hogy ebből a csodás gyümölcsből legalább egyszer levest is készíts. A puding és a tej krémesen lágy textúrát eredményez, kiválóan illeszkedik a savanykás, de ugyanakkor rendkívül édes gyümölcs karakteréhez. Próbáld ki te is! Ha ránk hallgatsz ne légy türelmetlen, hűtsd minél tovább a hűtőben, hogy kellően összeérjenek az ízek. Meglátod, amint elfogy újra meg fogod ismételni.
Ezeket láttad már?
Eperkrémleves
Hozzávalók: 2 kiló eper, 6 evőkanál cukor vagy édesítőszer, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 deci tej, 4 deci víz, mandulaforgács, menta
Így készítsd el
Mosd meg az epret, távolítsd el a zöld részét. Különíts el kb. 30 dekát, a többit tedd fel a vízzel főni. Közben keverd el a pudingport a tejjel, majd add a forrásban lévő eperhez. Főzd pár percig, majd vedd le a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítsd össze. Tedd vissza az így kapott levet a tűzre, majd tedd bele a megmaradt egész vagy félbevágott eperszemeket. Főzd további tíz percig, hűtsd le, és pár óra múlva már fogyaszthatod is. Találáskor szórd meg mandulaforgáccsal vagy pisztáciával, díszítsd mentával.