Hihetetlenül egyszerű és nagyon mutatós karácsonyi süti
Imádjuk Suri Dominika (@suridomi) édességeit. Főleg azokat, amelyek könnyen elkészíthetők, finomak, és nagyon mutatósak. Pont egy ilyenre van szükséged karácsonykor, amivel elkápráztatod a vendégeidet. Még az utolsó pillanatban is nekiállhatsz, mert nagyon gyorsan elkészül. A látvány pedig magáért beszél.
Ezeket láttad már?
Mézeskalácsos karácsonyfa torta
Alapanyagok
500 g liszt, 250 g méz, 100 g cukor, 50 g vaj, 2 tojás sárgája, 0,5-0,7 dl tej, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál mézeskalácspor
Elkészítés
- Minden hozzávalót önts egybe, gyúrd tésztává és pihentesd minimum 2 órát.
- Készíts sablont a formához.
- Lisztezett lapon nyújtsd ki a tészta felét, vágd körbe a formát, majd ismételd meg.
- Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 perc alatt süsd meg.
Hozzávalók a krémhez
500 g mascarpone, 200 g fehércsoki, 100 g tejszín, 50 g porcukor
Elkészítés
- Melegítsd össze a krémhez a tejszínt a fehércsokival, majd keverd el és hagyd kihűlni.
- Add hozzá a mascarponét és a porcukrot, majd keverj egynemű krémet. Ha színezni szeretnéd ezt érdemes egyből hozzáadni ételszínezőt.
- Töltsd nyomózsákba és nyomd rá az első mézeskalácsra, majd rakd rá a második kekszlapot és nyomd rá a maradék krémet.
- Ízlés szerint díszítsd.
+1 tipp: a maradék tésztát kisütheted, isteni, egyből puha mézeskalácstészta!