Káposztás gombóc - gyoza
Promóció
Szeretnél úgy főzni, hogy a folyamat egyszerű legyen, a végeredmény pedig egészséges és harmonikus ízvilágú?
Ezeket láttad már?
A Miele DG 6001 gőzpároló egy igazán sokoldalú tehetség és tökéletes kiegészítő a sütőhöz és a főzőlaphoz. Mivel a párolási idő a gőzpároláskor és főzéskor ugyanannyi, nem kell megváltoztatnod a főzési szokásaidat. Az előételt, levest, halat, húst, zöldséget, köretet vagy édességet egyesével elkészítheted - vagy akár egy teljes menüt egyetlen párolási folyamat alatt. Nem kell felügyelned a párolási folyamatot, mert a gőzpárolóban nem futhat ki semmi. A párolási eredményt egyénileg - ropogósra vagy puhára - a Miele gőzpárolóval teljesen egyszerűen vezérelheted.
A tiszta vízgőz gyorsan átkerül a párolandó ételre, amely garantálja, hogy a különböző szinteken az aromák és illatok nem keverednek. A tiszta vízgőz lágyságának és a pontos hőmérséklet szabályozásnak köszönhetően az élelmiszert közvetlenül a fagyasztóból készítheted el.
Élvezd a gőzpárolás előnyeit és készítsd el receptünket!
Hozzávalók
1 csésze liszt
1 csokor koriander
1 kk cukor
1 ek rizsecet
2 ek szójaszósz
1 db közepes gyömbér
3 db újhagyma
25 dkg káposztalevél
25 dkg darált hús
1 csésze víz
5 dkg vaj
2 g fokhagyma
Elkészítés
1. A lisztet és a vizet egy tálban ruganyos tésztává gyúrjuk, majd beletesszük egy fóliába, pihentetjük.
2. A fejeskáposztát, a gyömbért, újhagymát apróra daraboljuk (vagy lereszeljük).
3. Egy tálba öntünk 1 evőkanálnyi szójaszószt, beletesszük a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát, majd összedolgozzuk.
4. Perforált aljú edénybe kevés olajat teszünk, a munkafelületet meglisztezzük, majd a kis gombócot kinyújtjuk, a töltelékkel megtöltjük, majd összecsípkedjük a széleit (lásd a videón).
5. 100 C fokon 10-12 perc alatt készre pároljuk. Kevés vajon pirítsuk át őket.
6. A mártogatóshoz 1 ek rizsecetet, 1 ek szójaszószt, az apróra vágott zöldhagymát, a reszelt gyömbért és a cukrot egy kis tálban összekeverjük.
Tipp: Friss korianderrel díszíthetjük.