Jöhet egy kis egzotikus íz a hétvégére? Készíts szezámmagos csirkét
Itt az ideje néhány új ízzel bővíteni a kulináris életedet. Ez az egzotikus csirke nem csak pofon egyszerű, de rendkívül finom is. Próbáld ki még ma!
Ezeket láttad már?
Szezámmagos csirke
Hozzávalók négy személyre: 20 kg finomliszt, 3 evőkanál keményítő, 1 csipet sütőpor, 2 evőkanál víz, 1 tojás, 6 dkg csirkemellfilé, 10 dkg ketchup, 5 evőkanál csiliszósz, 2 teáskanál méz, 1 evőkanál szezámmag
Így készítsd el
Keverd össze a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a tojást a vízzel. Mosd meg a húst, kockázd fel, majd forgasd bele a masszába és süsd ki forró olajban. Míg sül a hús, keverd össze a ketchupot a csiliszósszal, a mézzel és a szezámmaggal. Ha minden kész, forgasd bele a húst a szószba és már eheted is. Tálald rizzsel!