Jöhet egy igazi klasszikus ebédre? A mátrai borzaska kiváló választás
Csempészd be a konyhádba ezt az örök klasszikust. A mátrai borzaska jó választás ebédre és vacsorára is, tálald rizzsel vagy salátával!
Ezeket láttad már?
Mátrai borzaska
Hozzávalók: fél kiló karaj, só, bors, 1 doboz tejföl, 20 dkg trappista sajt, 4 tojás, fél kg burgonya, 8 evőkanál liszt, olaj a sütéshez, egy gerezd fokhagyma
Gluténérzékeny vagy? Íme az isteni gluténmentes palacsinta receptje
Gluténérzékeny vagy? Íme az isteni gluténmentes palacsinta receptje
Így készítsd el
Mosd meg a húst, ha szükséges távolítsd el a zsírosabb részeket. Vágd vékony szeletekre, majd egy húsklopfoló segítségével klopfold ki a húsokat. Sózd be, tedd félre a szeleteket. Hámozd meg a krumplit, reszeld le. Hagyd, hogy levet eresszen, jól nyomkodd ki a kezeddel. Ha megvagy, fűszerezd sóval, borssal, add hozzá a tojást és a liszt felét. Keverd jól el, forgasd a húsokat a lisztbe, utána a burgonyás masszába. Hevíts olajat egy serpenyőben, süsd ki a húsokat. Ha kész, helyezd egymás mellé egy tepsire. Keverj ki egy tejfölt, egy gerezd zúzott fokhagymával, és reszeld le a sajtot. Kend meg a húsok tetejét a tejföllel, majd szórd meg a sajttal. Süsd 180 fokon pár percig, míg a sajt meg nem olvad.