Jegeskávé receptek, amelyek nélkül nem lehet teljes a nyár
Két új kávékapszula-különlegességet mutat be a Nespresso, amelyeket a megszokottól eltérő szemlélettel készítettek el. Azt gondolnánk, hogy bármilyen kávéból készíthetünk jegeskávét, nemde? A Nespresso szerint azonban a jegeskávé élménye új szintre emelhető, ha kimondottan a tökéletes jegeskávéhoz kifejlesztett kávéblendeket használjuk. A Barista Creations For Ice variánsai jéggel elkészítve hűsítő felfrissülést kínálnak a meleg nyári napokra.
Ezeket láttad már?
A Nespresso munkatársai az elmúlt öt évben végigkóstolták, tanulmányozták a világ leghíresebb jegeskávé-receptjeit, hogy megértsék, mitől lesz tökéletes egy jegeskávé. Tapasztalataik és a vásárlók visszajelzései alapján megalkották a Nespresso legújabb jegeskávéit, a Barista Creations For Ice kollekciót.
Kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték ezeket a blendeket, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái. Akár a teraszon vagy egy medence partján üldögélve kortyolgatjuk kávénkat, akár vendégeinket nyűgözzük le új jegeskávé-készítési tudományunkkal, a kellemesen hűsítő élményre mindig biztosan számíthatunk.
A Barista Creations For Ice kínálatban két különböző stílusú kávé található; mindkettőből egyszerűen, pillanatok alatt készíthetjük el jegeskávénkat a forró nyári napokon.
Freddo Delicato kávékapszula
Tökéletes kiegészítő a medence melletti lustálkodáshoz. A kenyai kávé gyümölcsös ízjegyei ugyanolyan kellemesen hűsítenek a tűző napon, mint egy lesötétített szoba hűvösében. Az enyhén pörkölt kávét különleges gondossággal válogatták össze, hogy frissítő aromái minden kortyban érvényesüljenek. A Freddo Delicato kapszulából néhány szem jéggel, szénsavas vízzel vagy tonic-kal egy igazán frissítő jeges italt készíthetünk, ami izgalmas alternatívája egy limonádénak.
Freddo Intenso kávékapszula
Ha desszertre emlékeztető jegeskávéra vágyunk, kóstoljuk meg a dél-amerikai és indonéz Arabica-szemekből összeállított Freddo Intenso házasítást. A jégkockák érintésére ez a kávé intenzív ízvilágú, kifejezetten testes itallá válik, ami tejjel vagy alternatív italokkal is kellemes párosítás egy nyári délutánon.
Ha pedig meg szeretnénk bolondítani a jegeskávénkat, a Nespresso a gourmet ízesítő szirupokat gyártó Monin márkával közösen egy limitált kiadású mini szirup szettet állított össze sós karamell, fehérhúsú őszibarack és feketeribizli ízekben, amit érdemes kipróbálni. Kísérletezésre fel!
A Barista Creations For Ice kávék, jegeskávé-kiegészítők megvásárolhatók a www.nespresso.com weboldalon vagy a Nespresso Boutique-okban.
JEGESKÁVÉ RECEPTEK
GYÖNGYÖZŐ JEGESKÁVÉ
Hozzávalók:
• 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula
• 3 nagyméretű jégkocka (3 x 30 g)
• 10 ml fehérhúsú őszibarack szirup
• 90 ml szénsavas ásványvíz
Tegyél 3 nagyméretű jégkockát egy nagy pohárba, majd önts rá fehérhúsú őszibarack szirupot, 90 ml szénsavas ásványvizet, majd készíts a tetejére egy espresso-t (40 ml) a kávékapszulából.
ROZMARINGOS JEGESKÁVÉ
Hozzávalók:
• 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula
• 3 nagyméretű jégkocka (3 x 30 g)
• friss rozmaring
• 10 ml sós karamell szirup
• 100 ml hideg tej
Tegyél egy rozmaring ágat egy kisebb pohár aljára, majd készíts el a pohárba egy espresso-t (40 ml) a kávékapszulából. Ezután vedd ki a rozmaringot a kávéból. Helyezz 3 nagyméretű jégkockát egy másik nagy pohárba, majd önts rá sós karamell szirupot. Készíts hideg tejhabot, öntsd a pohárba, majd végül öntsd a tetejére a korábban elkészített kávét is.