Japán, olasz, francia, kínai – melyik konyhát kedveled?
Szponzorált tartalom
Szinte alig találni olyan frekventált helyszínt a fővárosban, ahol ne bukkannánk egy ázsiai, olasz vagy más nemzetközi konyha ínyencségeivel kecsegtető étteremre. A kérdés már csak az: neked melyik a kedvenc nemzetközi ételed? A Mit eszik az ország? legújabb gasztrofelmérésén most szavazhatsz rá, és segíthetsz kideríteni, melyik a legnépszerűbb nemzetközi fogás!
Ezeket láttad már?
Vannak, akik előszeretettel kísérleteznek, ha gasztronómiáról van szó. Szeretnek kipróbálni izgalmas, sőt, egészen rendhagyó ízeket, ételeket, melyekre mások, a hagyományos ízeket kedvelők inkább nemet mondanának. Azonban van keresztmetszet is, hiszen bizonyos külföldi ételek mára annyira elterjedtté váltak, hogy szinte teljesen beépültek a hétköznapi repertoárunkba. Ilyen lehet egy finom hamburger, egy jó ízű hotdog, egy sebtében bekapott gyros, egy pikánsan összerakott pizza vagy egy jól eltalált szezámmagos csirke, hogy csak párat említsünk.
Március 1-jén elindult a Mit eszik az ország? legújabb gasztrofelmérése, melynek során arra vagyunk kíváncsiak, vajon a sok ínyencség közül melyik lehet a legnépszerűbb nemzetközi étel itthon. Akár van favoritod, akár csak inspirációra vágysz, akár a kíváncsiságodat szeretnéd kielégíteni, hogy vajon milyen ételeket tartalmaz a lista, látogass el a felmérés honlapjára, és add le voksodat a kedvencedre! Erre április 30-ig van lehetőséged, utána kiderül, melyik Magyarország legkedvenc külföldi harapnivalója.
Addig is, kedvcsinálónak elhoztuk neked a tavaszi tekercs és a méltán népszerű francia hagymaleves receptjét. Hiszen ezeket a finomságokat akár otthon, a magad ízesítése szerint te is elkészítheted!
Francia hagymaleves
Hozzávalók 6 személyre:
- 25 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 7 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- 2 dl fehérbor
- 2 cl konyak
- 6 vékony szelet fehérkenyér
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
Elkészítés:
- A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megpirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát. Rászórjuk a lisztet, felöntjük 1 liter vízzel, a borral, sóval, borssal ízesítjük, és kb. 30 percig fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Végül a konyakot is belekeverjük.
- A sütőt a legforróbbra (vagy a grillt) előmelegítjük. A kenyereket zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben.
- A levest tűzálló tálakba szedjük, ráfektetünk 1-1 szelet kenyeret, megszórjuk sajttal, és egy darabka vajat teszünk rá. A sütőben kb. 5-8 perc alatt megpirítjuk, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 290 kcal
Tipp: Tálald rozscipóban a levest! Ehhez vágd le a cipó tetejét, kapard ki a belsejét, a tetejére sajtot szórva pirítsd meg a sütőben. Ezután szedd bele a levest, és tedd rá a kalapját!
Tavaszi tekercs otthon készítve
Hozzávalók 18 darabhoz:
- 5 dkg üvegtészta
- 10 dkg póréhagyma
- 1 sárgarépa
- 4 ek. (szezám)olaj
- 10 dkg szójacsíra
- 1 tojásfehérje
- 1 csomag 4 db-os réteslap
- olaj a sütéshez
- A tálaláshoz: tetszés szerinti saláta, csípős chiliszósz
Elkészítés:
- A tésztát tálba tesszük, bőségesen leöntjük forró vízzel, és 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A póréhagymát, sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és megfuttatjuk a szezámolajon. Rátesszük a szójacsírát, 3 percig még pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a tésztát is.
- Kiterítünk 2 réteslapot, és 9 négyzetre vágjuk. A tésztalapokon elosztjuk a töltelék felét. A lapok szélét lekenjük felvert tojásfehérjével, majd a tésztát vékony rúdba feltekerjük. Két végét összenyomjuk. Ezt megismételjük a visszamaradt két lappal is.
- A töltött tésztát, forró bő olajban kisütjük, majd papírra téve leitatjuk. Tálaláskor tetszőleges salátát kínálunk mellé, és csípős mártást.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 40 kcal
Recept: Vomberg Frigyes
Szavazz a kedvencedre, nyerj inspirációt új ízek kipróbálásához, készítsd el a legnépszerűbb nemzetközi ételeket otthon! Mindehhez látogass el a nemzetkozi.miteszikazorszag.hu weboldalra vagy kattints IDE!