Itt a barackszezon, íme a legfinomabb sütemény, amit belőle készíthetsz!
Jöhet egy finom barackos süti a hétvégére? Most van szezonja, kár lenne kihagynod!
Ezeket láttad már?
Mutatjuk a legfinomabb krémeket, amiket pár perc alatt elkészíthetsz
Mutatjuk a legfinomabb krémeket, amiket pár perc alatt elkészíthetsz
Barackos rizstorta
Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg rövid szemű rizs, 4 dl tej, 1 csipet só, 20 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 50 dkg barack, vaj (az edény kikenéséhez) A tetejére: 4 tojásfehérje, 1 csipet só, 25 dkg kristálycukor
Így készítsd el
Öblítsd le a rizst, főzd meg a tejben egy csipet sót hozzáadva. Amikor megfőtt, vedd le a tűzről, keverd bele a cukor felét és a tojások sárgáját. Ha megvagy verd a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá, majd kanalanként add hozzá a maradék cukrot és verd tovább fényes kemény habbá. Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki egy kerek kb. 24 cm átmérőjű tűzálló tálat vajjal. Szedd bele a rizst, rakd középen kissé púposan, mint egy kupola. A barackot mosd meg, vágd cikkekre, rakd ki vele a rizst. Told be a sütőbe és süsd kb. harminc percig. Közben a tetejére verd egy csipet sóval kemény habbá a tojásfehérjét, amikor már kemény akkor adagold hozzá kanalanként cukrot, és verd fényes habbá. Vedd ki az elősütött rizstortát a sütőből, egyengesd el rajta a habot és süsd tovább húsz percig, míg kissé megbarnul a tojáshab a tetején.