Isteni sajtos baconos cipó, amit könnyen elkészíthetsz otthon
Használd ki a home office előnyeit, kísérletezz a konyhában. Ez a cipó nem csak kiadós, de nagyon finom is. Ne sajnáld belőle a sajtot, mert attól nyúlik igazán.
Ezeket láttad már?
Sajtos-baconos cipó
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg bacon
1 nagy kerek camembert
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb (rozs)cipó
5 dkg vaj
Így készítsd el:
Vágd a bacont kis kockákra, pirítsd meg egy serpenyőben. Szeleteld a sajtot csíkokra. A petrezselymet öblítsd le, aprítsd fel. Hámozd meg a fokhagymát, zúzd össze. Ezután vagdosd be a kenyeret két centinként keresztben és hosszában, de ne vágd át teljesen. Dugdosd a cipó réseibe a sajtot és a szalonnakockákat. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Olvaszd meg a vajat, keverd el benne a fokhagymát, a petrezselymet és locsold a kenyérre. Süsd a sütőben negyedóra alatt készre.