Isteni palacsinta, amit ha kipróbálsz, soha nem térsz vissza a klasszikus ízekhez
Oszlánczi Réka a GLAMOUR Women of the Year Az év vállalkozó kategóriájának jelöltje és a Creppy palacsintaház megálmodója bebizonyítja neked, hogy érdemes kóstolgatni a klasszikus lekváros, túrós, kakaós verzión kívül mást is. Itt az ideje újragondolnod a palacsinta fogalmát! Nézd meg a többi receptet a májusi számban!
Ezeket láttad már?
Itt az első szelficímlap: Annoni Zita a GLAMOUR májusi címlaplánya
Itt az első szelficímlap: Annoni Zita a GLAMOUR májusi címlaplánya
Príma palacsinta
Cukkinis palacsintarudakba töltött kapribogyós aszalt paradicsomos-bazsalikomos ragu, roston sült sertés szűzérmékkel, grillezett sajttal koronázva
Hozzávalók: Az alaphoz: 2 dl bekevert palacsintatészta, 10 dkg reszelt nyers cukkini, étolaj. A paradicsomos raguhoz: 1 db friss paradicsom, 5 dkg aszalt paradicsom, 5 dkg kapribogyó, olaj, fél közepes lilahagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl csirke alaplé, 1 gerezd frissen préselt fokhagyma, só, bors, kristálycukor, friss bazsalikom. A húshoz: 20 dkg sertés szűzérme, étolaj, só, bors. A grillezett sajthoz: 8 dkg grillezni való sajt
Így készítsd el: Tedd egy keverőtálba a palacsintatésztát, reszeld bele a nyers cukkinit és keverd el! A palacsintasütőt melegítsd elő és olajozd be, majd süsd meg a palacsintát. A paradicsomos raguhoz vágd félbe a hagymát és olajon dinszteld üvegesre. Pirítsd át a paradicsompürével, add hozzá a felaprított aszalt paradicsomot, kapribogyót és a zúzott fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, tompítsd egy kevés cukorral a savasságát, végül színesítsd friss bazsalikommal. Szabályozd az állagát csirke alaplével. A grillezett sertésszűzérméhez szeleteld a szűzérmét egyforma, három centi vastagságú érmére. Fűszerezd sóval, borssal mindkét oldalát. Hevíts serpenyőben olajat, süsd meg a szűzérmék mindkét oldalát. Amint elkészült a hús, süsd meg a szaftján az előzetesen leszelt grill sajt mindkét oldalát. Ha minden elkészült, töltsd be a cukkinis palacsintatésztába a paradicsomos ragut, majd tekerd fel, középen átlósan vágd el, majd helyezd a tányérra párhuzamosan. Tedd a szűzérméket a palacsintarudak tetejére, állítsd elé a grillezett sajtokat. Végül díszítsd friss bazsalikomággal, koktélparadicsommal.