Isteni malacsült Szilveszterre - Imádni fogja mindenki
A szilveszteri buli fénypontja lesz ez a malacsült! A húst már előző nap befűszerezheted, sőt, meg is párolhatod. Másnapra már csak a pirítás marad.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 8 személyre: 1 db bőrös, kicsontozott malaccomb (kb. 2 kg), só, bors, 6 gerezd fokhagyma, 1 csokor vegyes zöldfűszer (kakukkfű, petrezselyem, rozmaring), 1 marék szegfűszeg, csillagánizs, borókabogyó
2 dl barna sör, 5 dkg szalonna. A körethez: 1 kg alma, 30 dkg aszalt szilva, 2 db narancs
Így készítsd el
Mosd meg a malacot (ha csonttal együtt vetted, csontozd ki), töröld meg, terítsd ki. Sózd meg a húst és borsozd úgy, hogy a bőrét ne érje a só. Hámozd meg a fokhagymát, zúzd össze, tedd a csont helyére a zöldfűszerekkel együtt. Tekerd fel és kötözd meg. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. Tedd a húst bőrös felével lefelé egy mély tepsibe, önts alá 1 dl vizet, és fedd le alufóliával. Süsd a sütőben 2-2,5 órán át, ha kell pótold a vizet. Emeld ki a húst és irdald be a bőrt kockásra. Tűzd bele a résekbe és nyomkodd bele a szegfűszeget, a csillagánizst, a borókabogyót. Tedd vissza a húst a tepsibe úgy, hogy a bőre felül legyen. Süsd a húst kb. 30 percig, közben kenegesd a bőrt sörbe mártott szalonnával. Szórhatsz köré feldarabolt, kicsumázott almát, szeletelt narancsot és aszalt szilvát, ez lesz majd a köret. Tálald melegen, hogy a bőre ropogós maradjon.