Isteni finom sajtos-magvas rúd, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád
Ki mondta, hogy profi séfnek kell lenned ahhoz, hogy valami szuper dologgal előállj. Nem kell hosszú ideig ácsorognod, csupán a fantáziádat kell egy kicsit megmozgatnod, hogy egy igazi remekmű szülessen.
Ezeket láttad már?
Ez a sós süti tökéletes variáció minden alkalomra. Kísérletezz minél többféle sajttal, magvakkal, mixeld bátran az ízeket. Meglátod, annál finomabb lesz.
Sajtos-magvas rúd
Hozzávalók: 20 deka liszt, 20 deka túrú, 20 deka vaj, 1 tojás, 1 csipet só a tetejére: egy tojás, 10 deka reszelt sajt, ízlés szerint magvak
Így készítsd el
Gyúrd össze a tészta alapanyagait, majd csomagold fóliába és tedd félórára a hűtőbe. Ha letelt az idő, nyújtsd ki lisztezett deszkán kb. fél centi vékonyra. Kend a meg a tetejét a tojással, szórd meg tetszés szerint sajttal, magvakkal, majd vágj vékony rudakat. Ezután tedd 175 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 perc alatt készre.