Irány a Lupa, ahol különleges gasztrofesztivál debütál
Az igazi strandszezont egy kulináris kaland is indítja a Lupán. Az I. Lupa Beach Gasztro Est bemutatja a "tengerpart" sokszínű gasztronómiai kínálatát, melyben az egyes vendéglátók különböző finomságokkal csalogatják a közönséget. "A kulináris kalandok mellett ne csodálkozzunk, ha a pult mögött ismert emberek szolgálják fel a kért ételt. Természetesen a tónál található büfék, éttermek és koktélbárok egész szezonban elérhetőek lesznek és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatók, de a nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet" – mondja Gerendai Károly, a Lupa "élménycentrum" megálmodója.
Ezeket láttad már?
A strandon több mint 20 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot a vegán sasliktól a halasig. A LUPA Beach "gasztrosétányán" egyszerre ott vannak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások: mások mellett Budapest egyik legjobb burgerese, görög recept alapján készült gyros, grillbár, thai konyha, igazi olasz pizza – amit csak szem s száj kívánhat. A vízparti bárok és beach klubok is nagyon színes választékot kínálnak, a kávézótól a koktélbárokon át, a Divinobeach bárjáig vagy a Costes Beach Clubban elfogyasztható éttermi fogásokig.
Az I. Lupa Beach Gasztro Esten tehát belekóstolhatunk a Lupa széles kínálatába, számos ismert sztár vendégszereplésével. Így például Gesztesi Károly fagylaltot kínál majd, a Budapest tengerpartjára polinéz hangulatot idéző Rose Los Tiki Bárban Kembe Sorel, színész-műsorvezető sört csapol, a TV2 Jóban Rosszban sorozat egyik főszereplője, Legerszki Krisztina a Coke Lounge-ban készíti a koktélokat, a Rockburger helyszínén gitárkíséret jár Budapest egyik legjobb burgeréhez. A Lupa Costes Beach Klubjában pedig portugál vacsora várja az érdeklődőket, a hozzá tartozó borpárosítással, a Costes Michelin-csillagos séfjeinek prezentálásában. A 7500 forintos vacsora regisztrációhoz kötött, amit a info@costesbeachclub.hu címen lehet megtenni.
A szezon során további gasztro estek is várják a látogatókat, ahol a kínálatban lesz – mások mellett - francia gasztronómia: kagylóételek-hidegen melegen, province-i feketekagylótál és osztriga, 60 kg-os kardhal bontás a Lupa homokos tengerpartján, de várható majd látvány paella készítés szabad tűzön, a mediterrán gasztronómia jegyében.