Interjú a a Superjuice levek megálmodójával
A testi-szellemi felfrissüléshez jót tehet, ha évente kétszer végigcsinálsz egy léböjtkúrát. Perl Virág, a Superjuice levek megálmodója mennyei italokat ajánl neked a novemberi szánban. Próbáld ki őket még a nagy karácsonyi lakomázás előtt, hogy karcsúbban és energikusabban vágj neki a télnek.
Ezeket láttad már?
Mikor és milyen céllal vágtál bele dzsúszkészítésbe?
Kitalálni, létrehozni valami kézzel foghatót, hasznosat – ez mindig is érdekelt. Évekkel ezelőtt egy közös vállakozáson gondolkodtunk a férjemmel, amit aztán meg is valósítottunk, bár nem teljesen úgy, ahogy azt elképzeltük. Eredetileg pasztőrizált gyümölcslevek gyártásában gondolkodtunk, de az édesapám betegsége, a lányom tejfehérje-allergiája és a mi saját egészségi állapotunkkal, életvitelünkkel való szembesülés ébresztett minket rá, hogy a tartósítás nem a mi utunk. Rátaláltunk a Norwalk juicerre, a cold press technológiára, és annyira hittünk benne, hogy Superjuice nevén elkezdtük a gyártást.
Mi a Superjuice levek jellegzetessége?
A Superjuice hidegen préselt, nyers dzsúsz. Mi friss gyümölcs- és zöldséglevet készítünk, amit aztán kukoricából készült palackokba töltünk. A cold pressed dzsúz koncentrált, szervezetünk számára valódi értékkel bíró, élő táplálék. Az alapanyagokat – az alapos válogatás, mosás, hámozás után - ledaráljuk, majd egy lézer-lyukaszott kendőbe csomagoljuk. A csomagot a présgépbe helyezzük és hatalmas erővel kinyomjuk a darálékból a levet.
Milyen eszközökre van szükség, hogy a gyümölcsök és a zöldségek megőrizzék a hasznos ásványi anyag és vitamintartalmukat?
Egy gyömbér shot elkészítéséhez elég egy sajtreszelő és egy szűrő. A zöldséglevek elkészítéséhez már komolyabb eszközre van szükség, ezeknek a gépeknek az ára százharminc és háromszázezer forint között mozog. Azt javaslom, hogy aki még nem elkötelezett, először kérjen kölcsön vagy béreljen egy gépet.
Miért ajánlod ezeket a recepteket?
Hamarosan beköszönt a tél, megfázás - nátha- torokfájás szezon. A gyömbér shot receptje nagyon könnyen elkészíthető olyan eszközökkel, ami minden háztartásban fellelhető. A grépfrút nagy kedvencem egyébként is, szezonja is van, így nem maradhatott ki. A homoktövis savanyúságát a narancs édessége remekül balanszírozza - tél előtt érdemes beszerezni egy – két kiló fagyasztott homoktövis-bogyót! Gyömbér shothoz is passzírozhatunk belőle, így a receptek kombinálhatók is. Az egyik nagy kedvencem a zöld dzsúsz, ami élettani hatását tekintve kiválóan hidratál és kevés kalória van benne.