Indítsd a hétvégét ezzel a szuper csokis Snickers-recepttel!
Jöhet a hétvégére egy csokis, energiadús finomság, amire elég csak ránézned és máris összefut a nyál a szádban?
Ezeket láttad már?
Snickers szelet
Hozzávalók kb. 16 szelethez
Az alaphoz: 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 10 dkg puha vaj, 15 dkg barna cukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor
A karamellhez: 6 dkg vaj, 15 dkg méz, 12 dkg barna cukor, 0,7 dl tejszín, 15 dkg pörkölt földimogyoró
A tetejére: 20 dkg tejcsokoládé
Így készítsd el
Keverd össze az alaphoz egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót. A vajat a cukorral keverd krémesre, add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot és dolgozd össze. Két részletben add hozzá a lisztes keveréket és dolgozd el. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy 20 x 20 cm-es tálat vagy sütőformát, és nyomkodd bele lisztes kézzel a masszát. Süsd a sütőben 20 perc alatt aranybarnára, vedd ki, majd hagyd langyosra hűlni. A karamellhez olvaszd fel közepes lábosban a vajat. Amikor felolvadt, add hozzá a mézet, a cukrot és a tejszínt. Közepes lángon forrald fel, majd főzd lassú tűzön, amíg sűrű lesz. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirított földimogyorót, öntsd rá kekszrétegre. Hagyd 15-20 percig pihenni, hogy egy kicsit megdermedjen a karamell. Végül olvaszd fel lassú tűzön a tejcsokoládét, és vond be vele a sütit. Szobahőmérsékleten hagyd minimum két órát pihenni, hogy a csokoládé megszilárduljon.