Indítsd a hetet ezzel a francia finomsággal: spentós-lazacos quiche
2021 a nagy fogadalmak éve! Mit szólnál, ha idén új alapokra helyeznéd a konyhai tudásodat? Kezdd ezzel a francia finomsággal, ami olyannyira finom, mint amilyen könnyen elkészíthető.
Ezeket láttad már?
Spentós-lazacos quiche
Hozzávalók a tésztához: 20 deka liszt, 10 deka vaj, 2 csipet só, fél deci víz a töltelékhez: 15 deka spenót. 25 deka lazac, ízlés szerint só, bors, 5 tojás, 2 deci tejszín
Így készítsd el:
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, a felkockázott vajjal, majd csomagold be és tedd legalább félórára a hűtőbe. Tíz perccel az idő letelte előtt melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Nyújtsd ki a tésztát, szépen egyengesd el egy piteformába, szurkáld meg villával és süsd tíz percig. Míg sül a tészta, készítsd el a tölteléket. Tisztítsd meg a halat, majd vágd kis kockákra. Sózd, borsozd, közben keverd el a felvert tojásokat a tejszínnel. Add hozzá a húst és a spenótot, fűszerezd, jól keverd össze és öntsd rá a tésztára. Tedd a sütőbe, süsd további 20-25 percet.