Indítsd a hetet ezzel a csodás sóskaramellás-sajttortával
Ezen a héten mennyei édes desszertekkel kápráztatunk el. Meglátod nem győzöd begyűjteni a jobbnál jobb receptekhez az alapanyagokat. Készülj, a legjobb édes finomságokra!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók az alaphoz: 150 gramm keksz, 50 deka vaj a töltelékhez: 30 deka mascarpone, 30 deka barnacukor, 1 citrom leve és héja, 2 tojás a tetejére: 200 gramm cukor, 2 evőkanál víz, 2 csipet só, 50 mili tejszín
Így készítsd el
Törd össze a kekszet, olvaszd fel a vajjal, majd gyúrd tészta állagúvá. Bélelj ki egy sütőformát sütőpapírral, nyomkodd bele a tésztát és süsd 15 percig 180 fokon készre. Míg sül a tészta, keverd össze a mascarponét a cukorral, reszeld bele a citrom héját, add hozzá a levét. Dolgozd össze, és öntsd a kihűlt kekszalapra és süsd további harminc percig. Ha kihűlt a süti, tedd legalább két-három órára a hűtőbe. A karamellszószhoz hevítsd fel a cukrot egy edényben, tedd hozzá a vizet, amikor elkezd karamell állagúvá válni, keverd hozzá a tejszínt és a sót. Forrald pár percet, majd vedd le a tűzről és öntsd a kihűlt tortára.