Indítsd a hetet egy finom epres sütivel
Ez az epres süti nem csak jól néz ki, de egyszerűen elkészíthető és egyáltalán nem kell tartanod attól, hogy száraz lenne! Még klasszabb lehet, ha csokipudinggal is kipróbálod vagy csokis piskótát sütsz vaníliapudinggal. Engedd szabadjára a fantáziádat.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. harminc szelethez: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 25 dkg eper
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojást, verd a fehérjét kemény habbá, a tojássárgáját keverd ki habosra a cukorral. Add hozzá a sütőporos lisztet a sárgájás keverékhez és forgasd bele a habot. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt, kb. 20x30 cm-es tepsibe és süsd meg nyolc-tíz perc alatt, majd vedd ki és hagyd kihűlni. Főzz a pudingporból a tejjel és a cukorral pudingot, kicsit hagyd kihűlni. Szurkáld meg sűrűn egy fakanál nyelével a tésztát, ezután simítsd rá a pudingot. Az epret tisztítsd meg, darabold fel és díszítsd vele a sütemény tetejét. Fogyasztás, szeletelés előtt hűtsd be alaposan.