Íme a tökéletes paleo sütemény
Nem csak annak ajánljuk, aki paleo diétát folytat, hanem annak is, aki egyszerűen szeretne egy isteni finom almás tortát.
Ezeket láttad már?
Almás-áfonyás-mandulás torta
Hozzávalók kb. 12 szelethez: 35 dkg mandulaliszt, 1 csipet szódabikarbóna, 18 dkg kókuszzsír, 3 tojás, 15 dkg xilit/eritritol
A töltelékhez: 1 kg alma, 20 dkg xilit/eritritol, 1 rúd vanília pépje, 10 dkg aszalt áfonya, 1 mokkáskanál fahéj
Így készítsd el
Gyúrd össze a mandulalisztet, a szódabikarbónával, a kókuszzsírral, a tojással és a xilittel/eritritollal. Nyújtsd ki a tészta felét, tedd egy 24 cm átmérőjű, kikent kapcsos tortaformába és nyomkodd bele, hogy a peremére is jusson. Hámozd meg a töltelékhez az almát, reszeld le húsát, keverd össze a xilittel/eritritollal, a vaníliával, az áfonyával és a fahéjjal, és kanalazd bele a tésztával bélelt tortaformába. Állítsd a sütőt 180 fokra, nyújtsd ki a másik tésztalapot és tedd az almás rétegre, a széleit nyomkodd a forma oldalára. Süsd a sütőben ötven perc alatt, ha kihűlt szeleteld fel.