Íme a legfinomabb gluténmentes túros süti, amit valaha kóstoltál!
Itt a remek alkalom, hogy megtanuld a nagyi kedvenc reszelt sütijét gluténmentes változatban elkészíteni!
Ezeket láttad már?
Reszelt túrós
Hozzávalók kb. 20 szelethez a tésztához: 50 dkg kókuszliszt, 25 dkg vaj/margarin, 3 evőkanál cukor, 3 tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só
A töltelékhez: 1 kg tehéntúró, 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál rizsliszt, 3 tojásfehérje
Szupertitkos recept az Anyukám Mondta étteremből: Rákóczi túrós
Szupertitkos recept az Anyukám Mondta étteremből: Rákóczi túrós
Így készítsd el
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit sorban, majd tedd kb. tíz percre a fagyasztóba. Ha kicsit megkeményedett, oszd két részre, az egyik felét nyújtsd ki, és tedd sütőpapírral bélelt 30 x 20 cm-es tepsibe. A töltelékhez törd át a túrót, keverd el a cukorral, a vaníliás cukorral, a rizsliszttel. Közben melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Verd fel a tojásfehérjét is, majd azt is keverd a túróhoz, és simítsd a tésztára. Nyújtsd ki a maradék tésztát, reszeld rá a töltékre, és az előmelegített sütőben süsd kb. 40 perc alatt készre.