Íme a gluténmentes pizzás croissant, ami garantáltan a hétvégéd sztárja lesz!
Itt a hétvége, ennél valami finomat, de nem szeretnél bűnbe esni? Ez a gluténmentes pizzás croissant biztosan a kedvenced lesz!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók
12 darabhoz: 25 dkg rizsliszt, 10 gramm útifűmaghéj, 1 teáskanál só, 1 csipet cukor, 4 gramm porélesztő, 1,7 dl meleg tej, 2 dkg vaj, 1 nagy tojás
A pizzaszószhoz: 5 evőkanál pizzaszósz, 1 gerezd fokhagyma, 2 nagy paradicsom
1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál felaprított bazsalikom A tetejére: 1 tojás, 1 marék tökmag
Így készítsd el
A rizslisztet keverd össze az útifűmaghéjjal, a sóval, a cukorral, az élesztővel. Öntsd rá a felmelegített tejet, megolvasztott vajat és üsd bele a tojást. A kézi robotgép dagasztófejével alaposan dolgozd össze, majd takard le, és keleszd 40 percig. Ekkor még egy kicsit ragacsos a tészta, ezért még szórj annyi rizslisztet bele, hogy könnyen gyúrható legyen, ne legyen ragacsos (kb. 2-3 evőkanál). Közben a pizzaszószhoz hámozd meg majd zúzd össze a fokhagymát. Húzd le a paradicsom héját, darabold fel a húsát. Futtasd meg az olajon a fokhagymát, tedd rá a paradicsomot, sózd, borsozd és főzd sűrűre. A végén keverd bele a bazsalikomot. A tésztát nyújtsd ki rizslisztes deszkán kör alakúra, kend meg pizzaszósszal. Vágd a köröket egyenlő cikkelyekre, majd tekerd fel kívülről (szélesebb felétől) indulva egyesével. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe a croissantokat, és így is keleszd húsz percig. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. A croissantokat kend meg tojással vagy vízzel, szórd meg tökmaggal és süsd meg a sütőben kb. húsz perc alatt.