Ilyen omlós csirkét még soha nem ettél: egy szuper módszer az elkészítésére
Ez a könnyű, őszi étel tökéletes variáció, amikor valami húsos, tartalmas, de ugyanakkor alakbarát betevőre vágysz. Próbáld ki te is, ne felejtsd el egy éjszakára a húst tejbe áztatni. Meglátod megéri majd a fáradozás.
Ezeket láttad már?
Csirkemell roston sült padlizsánnal
Hozzávalók: fél kiló csirkemell, 1 evőkanál mustár, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 deci tej, egy 1 nagy fej padlizsán
olívaolaj
Így készítsd el:
Mosd meg előző este a húst, szeleteld fel, tedd egy tálba. Zúzd össze fokhagymát, tedd a húsra, öntsd rá a tejet. Hagyd egy éjszakát állni, hogy még omlósabb legyen. Másnap vedd elő, egy papírtörlővel itasd le a tejet, majd sózd, borsozd, kend meg egy kis mustárral. A padlizsánt mosd meg, vágd karikára, fűszerezd kedvedre, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Locsold meg olívaolajjal, tedd a sütőbe. Süsd 185 fokon 20 percig. Míg sül a zöldség, hevíts fel egy serpenyőt, amikor már elérte a megfelelő hőmérsékletet, süsd meg a húst. Ha kész vagy, nincs más dolgod, mint mindkét finomságot tányérra helyezni és már fogyaszthatod is.