II. Erzsébet királynő nyilvánosságra hozta kedvenc desszertjének receptjét
II. Erzsébet királynő nemrég ünnepelte 94. születésnapját. A különleges napon pedig megragadta az alkalmat, hogy kedveskedjen rajongóinak. A királyi család hivatalos oldalán közzétették a királyi cukrász csokis cupcake receptjét, ami II. Erzsébet kedvenc desszertje! Természetesen a születésnapján sem hiányozhatott a repertoárból.
Ezeket láttad már?
Íme a hozzávalók
Az alaphoz
15 g ecet
300 ml tej
50 ml növényi olaj
60 g vaj (megolvasztva és lehűtve)
2 tojás
5 ml vanília esszencia
250 g liszt
75 kakaópor
300 g kristálycukor
10 g szódabikarbóna
100 g fehércsoki
Vajkrém öntet
90 g magas kakaótartalmú csokoládé
100 g vaj
125 g porcukor
Elkészítés
Az alap
- Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra
- Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a szódabikarbónát egy edényben
- A tojásokat külön tálban keverjük össze a vanília esszenciával, megolvasztott vajjal, olajjal, tejjel és ecettel
- Lassan adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz keverékhez
- Ellenőrizzük, hogy a tészta sima és csomómentes
- Végül adjuk hozzá a csokoládé darabokat (alternatíva lehet dió, szárított gyümölcs)
- Helyezzük a cupcake kosarakat egy tálcára
-Használjunk egy fém kanalat, hogy a keveréket egyenlően tudjuk eloszlatni a kosarakban
- Süssük kb. 15-18 percig, ha pedig aranyszínűre sült, vegyük ki a sütőből
- Hagyjuk kihűlni
Vajkrém elkészítése
- Keverjük a cukrot és a vajat, amíg könnyű és krémes egyveleget nem kapunk
- Adjuk hozzá a meleg, olvasztott csokoládét
- Díszítsük fel a tésztaalapot