Így süss tökéletes pizzát! - Pizza sütés
Ha valóban szeretnél tökéletes pizzát sütni, akkor a lehető legjobb helyen jársz :)
Ezeket láttad már?
A pizza sütést (is) el lehet rontani: például, ha a nagy fáradsággal elkészített, tökéletes pizzaszósz átáztatja a pizzatésztát…
Biztos ettél már olyan pizzát, aminek alaposan átázott a tésztája. Nem túl guszta látvány és persze nem is valami finom…
Legalábbis nekem nem tartozik a kedvenceim közé a ragacsos-nyúlós pizzatészta… Bzzzzz…
Az átázott pizzatésztának 2 oka lehet:
1. Túl híg volt a pizzaszósz
2. A pizzatészta nem volt elősütve
Ezzel el is árultam a tökéletes pizzasütés titkát: A pizzatésztát elő kell sütnöd, azaz mielőtt rákened a (nem túl híg) pizzaszószt, be kell tolnod a pizzatésztát néhány percre a forró sütőbe :)
Tudtad, hogy a tökéletes pizza egészséges pizzatésztával készül? Hát igen, nem könnyű tökéletes pizzát sütni…
Kivéve, ha ismered ezt a pizzatészta receptet, amely finomlisztet nem tartalmaz, így akár diétához is kiváló választás!
1. kép: pizzatészta sütés előtt
Pizza sütés
Először is elkészíted ezt a szuper pizzatésztát.
Oszd két részre a pizzatésztát, nyújtsd akkorára, mint a pizzasütő formád, majd helyezd a sütőpapírral bélelt formára (1. kép: Pizzatészta sütés előtt). Tepsis pizza: Nyújtsd a tésztát kilisztezett nyújtódeszkán tepsi nagyságúra, majd a nyújtófára feltekerve helyezd a sütőpapírral borított tepsire.
2. kép: pizzatészta 5 perc elősütés után
3. kép: Elősütött pizzatészta pizzaszósszal megkenve:
4. kép: pizzatészta a kedvenc feltéteddel a második sütés előtt
Az elkészült pizzatészta 15 perc sütés után - No, ki kér?