Így készül a tökéletes brownie
Szeptemberben egy mennyei körtés-pekándiós brownie-t készítettünk Csehi Reni foodblogerrel. Azóta sem bírunk betelni ezzel a mennyei édes finomsággal. Készítsd el te is!
Ezeket láttad már?
Körtés-pekándiós brownie
Hozzávalók: 225 gramm vaj, 200 gramm (75-85%) étcsoki, 250 gramm cukor, 5 db L-es, szobahőmérsékletű tojás, 60 gramm kakaópor, 100 gramm liszt
A körtés-pekándiós feltéthez: 3 közepes körte, 20 gramm vaj, 30 gramm barna cukor, ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, gyömbér, pekándió
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Törd apró darabokra az étcsokit, olvaszd meg a vajjal vízgőz fölött. Ha teljesen felolvadt, tedd bele a kakaóport. A tojásokat keverd habosra a cukorral, öntsd hozzá a csokis keveréket. Végül add hozzá a lisztet, keverd homogén állagúra. Tedd a tésztát egy sütőpapírral bélelt formába, süsd 180 fokon 20-25 percig. Közben pucold meg a körtéket, vágd kockákra. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a körtét, a cukrot, a fűszereket és párold kb. tíz perc alatt puhára. Vágd fel a pekándiót, majd add hozzá a körtéhez, pirítsd még pár percig. Ha kész a tészta, tedd rá a körtés-pekándiós egyveleget.
Ne felejtsd el visszanézni a videót az Instagramunkon a @glamourhungary IG tévén.