Így készítsd el otthon a Starbucks legfinomabb kávékoktéljait
Forró nappalok, szikrázó fények és hűs strandok. A nyári hőségben fokozottan fontos odafigyelni a megfelelő hidratálásra. A Starbucks kávémesterei ennek érdekében állították össze különleges szezonális kávékoktél-válogatásukat, amelyek nem csak finomak, de változatosságot is hoznak a nyári mindennapokba. A frissítő italkülönlegességek bárhol könnyedén elkészíthetők.
Ezeket láttad már?
A Starbucks baristái és kávémesterei hosszú ideig tanulják a kávékészítés módszerét és titkait, így pontosan tudják, hogy az adott kávéfajtához milyen pörkölés illik, milyen kávékészítő eszközzel főzve a legfinomabb és milyen ízekkel harmonizál legjobban. A következő kávékoktélok akár otthon vagy akár az irodában is könnyen elkészíthetők, hogy ne csak a nyári bulik, de a mindennapok is színesebben teljenek.
Golden Kenya koktél
A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vitamindús narancs kíséretében.
Hozzávalók: 140ml Starbucks Kenya kávé, 100ml rostos narancslé, 5 db kávétejszín, 37,5ml vanília szirup
Így készítsd el: Készítsd el a Kenya kávét pour overben. Keverd össze shakerben a kávét, a narancslevet és a vaníliaszirupot. Adj hozzá egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd rázd fel. Díszítésnek használj egy naracskarikát, a pohár szélére akasztva.
Tipp: A jeget a tejszín előtt add hozzá, hogy lehűtse az italodat és ne csapódjon ki a fehérje.
City Jungle
Végh Emese a pezsgő nappalok és éjszakák rajongóinak álmodta meg ezt a koktélt, amely gyümölcsökkel és csokoládéval adja meg a napindító erőt és igazi agyserkentőként kísér végig a mindennapokon.
Hozzávalók: 27g Starbucks Veranda kávé, 1 db mangó, 1 db ananász, 3 kanál fehércsokoládé, kókuszreszelék, 1,5%-os tej, jég
Így készítsd el: Helyezd a felszeletelt ananászt a pohár aljára, add hozzá a három kanál csokit és a jeget. Öntsd rá a pépesített mangót, majd a tetejére töltsd durvára őrölt, french pressben készített Veranda kávét. Ízlés szerint tehetsz rá kókuszreszeléket, kávébabot vagy mangót is.
Amit mindig elrontasz: hogyan kell megteríteni a különböző alkalmakra
Amit mindig elrontasz: hogyan kell megteríteni a különböző alkalmakra
Mentás-Csokis Álom
Geiger Gábor receptje azok számára készült, akik igazi energiabombára vágynak és a hétköznapok különlegességét keresik. A koktélban a kávé és a jótékony hatású gyümölcsök kombinációja keveredik a menta és csoki párosával.
Hozzávalók: 2×20 ml mokka, dupla eszpresszó, menta, csoki, tej, málna szirup, lime, marok jég
Így készítsd el: Tedd a 2×20ml mokkát és mentát egy üvegpohárba, majd öntsd hozzá a dupla adag presszókávét, valamint a tejet és a jeget. A pohár maradék részébe tegyél 15ml málnasziruppal kevert tejhabot, a hab tetejére pedig csokoládéreszelék és a lime kerül.
+1 Summer Morning
A friss ébredést Győri Emese koktélja biztosítja, a hűs cold brew és az immunerősítő bazsalikomlevél segít majd, hogy a reggeli energia estig tartson.
Hozzávalók: 15 ml barack szirup, cold brew, szűrt víz, fél adag jég, bazsalikomlevél
Így készítsd el: Tölts 15ml barackszirupot egy shakerbe, ehhez add hozzá jeget, a szűrt vizet és a bazsalikomlevelet, majd rázd össez. Önts a pohár alsó részébe cold brewt, erre kerül a jég és a shaker tartalma.